Gedichtendag

Op de valreep toch nog een kleine kronkel naar aanleiding van de Gedichtendag. Het moeten niet altijd lang uitgesponnen teksten zijn. Soms is het net een uitdaging om heel veel met weinig woorden te zeggen en nog meer aan de verbeelding over te laten.

ijsgeest
wordt geopend

gedachten
gedicht

onzin
krijgt zin

chaos
vindt orde

vormvrij
taalgeschuif

berkenrijlaagje ijs
is scherp water

rijmplek
om te glijden

houvast
voor uitschuivers

warme wasem
als koude heerst

 

Met dank aan de makker die graag onder een dun ijslaagje zwemt om me aan de Gedichtendag te herinneren en aan vrouwlief voor de alweer prachtige foto’s.

3 reacties op “Gedichtendag

  1. Zalig om ook af en toe met de auteur himself met de MTB te kunnen cruisen door de bossen, te balanceren over vlonders verheven boven drassige gronden, schuiven over ijsplaggen en zelfs onderuit te gaan op plekken waar eenden andere dingen achter lieten ! Over mindfull-fietsen gesproken. Thx mate!

    Like

    1. Dergelijke ritten zijn memorabel Max. Moeten afstappen om gekapte bomen uit de weg te ruimen. Met de glimlach uitglijden. Zien hoe een witte reiger vertrekt. Een buizerd zijn vleugels spreidt. Zelfs met kapotte versnelling. Ideaal eigenlijk om tempo uit ratrace te halen. Mentale vitaminen. Vriendschap.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.