Over mij

Slak overwint tuinvrees

Als hoogsensitieve introverte slak toonde of deelde ik zelden mijn emoties. Als ik het al deed, lag er meestal een blad papier of stond er een scherm tussen mij en de buitenwereld en geraakten ze niet voorbij de denkbeeldige poortwachter van mijn kwetsbare ziel.

Ik kwam eind 2014 in een flinke persoonlijke dip terecht maar ben er gelukkig weer bovenop geraakt. Als zelftherapie begon ik mijn verhaal neer te schrijven en durfde ik eind 2015 via een blog voorzichtig mijn eerste echte stappen in de richting van de buitenwereld te zetten. Ik stelde vast dat ik door mijn schrijvende en delende zelf te zijn ook anderen inspireerde. Mijn verhaal verscheen als boek, met de titel Wake-up call. Ondertussen gids ik anderen ook via spiegelgesprekken en deelshops.

Credo:

 • Waar je werkelijk ademt, ontspring je telkens weer.
  Wat had je gedacht 🙂

Visie:

 • Ik verkies een wereld waar plaats is voor authenticiteit en kwetsbaarheid als ingrediënten voor persoonlijk geluk en oprechte verbondenheid.
 • Ik geloof dat mensen via voldoende ademruimte, een gezond zelfbesef en co-creatie zichzelf en de maatschappij in beweging kunnen zetten.
 • Ik beschouw respect, waardering en vertrouwen als een natuurlijke reflex in de relatie tussen mensen, ongeacht hun karaktereigenschappen.

Missie:

 • Door kwetsbaar te delen en mezelf open te stellen wil ik anderen zachtjes bij de arm nemen, wakker maken, inspireren en een spiegel voorhouden om zichzelf te (her)creëren en gelukkig te zijn.
 • Door er zo vroeg mogelijk mee voor te zorgen dat de voedingsbodem voor een latere identiteitscrisis (burn-out, bore-out, depressie, hoogsensitieve kortsluiting) minimaal gevoed wordt, zet ik me in om curatief om te buigen naar preventief.
 • Door het beste in mezelf en anderen naar boven te halen werk ik mee aan een gelukkigere maatschappij en een warmere wereld waarin mensen in verbondenheid telkens weer ontspringen.

Strategie:

 • Ik schrijf vanuit mijn persoonlijke ervaring om via herkenbaarheid te benoemen wat anderen niet kunnen uitdrukken, leg kalkeerpapier op hun emoties en verlaag zo de drempel om zichzelf open te stellen.
 • Ik neem mensen via spiegelgesprekken mee op zoek naar zichzelf, luister, breng ze tot rust en haal hen tegelijkertijd voorzichtig uit hun cocon zodat ze zichzelf en hun context in beweging zetten.
 • Ik geef me helemaal in deelshops voor groepen, verenigingen, organisaties en bedrijven omdat ik geloof dat mensen via delen als vermenigvuldigen veel meer gaan doen met wat ze weten.

Ambitie:

 • Ik kan jou niets leren want alles wat je nodig hebt, zit al in jou. Ik wil wel je gids zijn.

Opnieuw ontspringen ondanks hindernissen

 

8 thoughts on “Over mij

 1. Ik vraag me dikwijls af hoe lang de aanloop naar de uiteindelijk ” crash” geweest is!! Is het een jaar of 2 jaar geweest?? Bij mij was het de typische nek-schouder klacht, moe zijn, op de tippen van mijn tenen lopen, hyperventileren, tot bewustzijnsverlies!! Manmanman, kan idd wel 2 jaar geweest zijn als ik er nu aan terugdenk!!! Elke keer als ik bij de dokter kwam en moest uitleggen waarvoor ik kwam, kon ik het niet echt benoemen!! En dat doet Tommy nu !!! Hoe jij het allemaal omschrijft, zo had ik het toen moeten uitleggen!! De nagel op de kop!!! Toptoptop!!! Grtjs ilse loots

 2. Vriend (want je bent ondertussen meer dan een fietsmaat) , ik ben niet zo een “lezer” maar jouw stukjes ga ik wel “consumeren” . C U on the track !

 3. Het is de slak die met zijn voelsprieten scherpe kantjes tegenkomt overal onderweg; maar ook de mooie dingen zoveel intenser beleeft.

 4. Wel beste vriend , mijne mond valt een beetje open, (goed gedaan zeg) en de metafoor van die slak is toch wel goed gevonden, Super, blij je te mogen kennen. en ik hoop nog lang. Ludo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s