Blog

De meest recente blogartikels staan onderaan (smartphone) of rechts (pc). Onder ieder stukje kan je naar het vorige of het volgende doorklikken.

De inspiratie voor mijn schrijfsels haal ik uit mijn persoonlijk verhaal, de dingen of mensen die iets in mij losmaken, de actualiteit en hoe het leven mij ontmoet (heeft).

Dit zijn de thema’s:

Burn-out

Mijn wake-up call, waardoor eindelijk het besef kwam dat ik best even stilstond bij en opnieuw op zoek ging naar mezelf. En meteen ook de reden dat ik in mijn pen gekropen ben: het verhaal van afglijden, confrontatie, herstel en herwonnen evenwicht is de rode draad in mijn boek. Ik ijver ervoor om het taboe op mentaalmoeheid te doorbreken en anderen via een herkenbaar verhaal handvatten aan te reiken.
Voorsmaakje: Stop!

Stilstaan bij jezelf

Noem het ‘mindfulness’ met een modieuzer woord. Of ‘aandacht’. Voor mij is het de tijd en ademruimte – ook letterlijk – nemen om even stil te staan en afstand te nemen van de continue ratrace, ook die in je hoofd. Over aanvaarden en loslaten, zonder op te geven. En nu te zijn. In plaats van enkel met gisteren en morgen in je hoofd te zitten.
Voorsmaakje: Heldentocht

Op zoek naar jezelf

Een wake-up call (burn-out, depressie, scheiding, verlies) gaat vaak gepaard met een identiteitscrisis. Wie ben je en hoe haal je (opnieuw) het beste in jou naar boven? Je bent geen betekenisloze acteur in een toneelstuk dat door anderen geschreven wordt maar de regisseur van jouw eigen context. Alles wat je nodig hebt, zit in jou.
Voorsmaakje: Herinneringsprik

Hoogsensitiviteit

15 tot 20% van de bevolking is hoogsensitief. Ik ben nu blij HSP-positief maar die eigenschappen wogen eerder bijzonder zwaar en maakten mijn rugzak na verloop van tijd ondraaglijk zwaar. Het is onze verantwoordelijkheid om vooral hooggevoelige kinderen en (jong)volwassenen erop te wijzen dat ze goed zijn zoals ze zijn vooraleer het glas van de spiegelmaatschappij ze breekt.
Voorsmaakje: Spiegelmaatschappij

Daarnaast ben ik redacteur-inspirator bij de Universiteit van het Leven en schrijf ik wel eens een opiniestuk voor Knack.be of een bijdrage voor HSP Vlaanderen.

Tommy Browaeys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.