Eitje

“Een ei is een ei”, moet onze nieuwe kip zo kort voor Moederdag gedacht hebben – in onze provincie worden mama’s zowel in mei als augustus gevierd. “Wat die ervaren hen kan, kan ik ook.” Het kleine ei kostte de jonge legster waarschijnlijk bijzonder veel moeite, terwijl het grotere exemplaar voor de volwassen kip dagelijkse kost is. In het eitje zat geen dooier. Eerder deze week leverde die oudere gepluimde een exemplaar met twee dooiers. Gewoon om mee te geven dat je niet altijd groots moet denken om iets te verwezenlijken. Vergelijk jezelf niet te veel met anderen. Een kleine stap kan een grote overwinning zijn. Beschouw die dan ook als een succes en geef jezelf een pluim. Je zult merken dat het je vleugels geeft voor de volgende. Vele kleintjes maken groot.

4 gedachten over “Eitje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.