Schrijverij

Het kwam binnen, de reactie van een lezer dat één van mijn vorige berichten een klein beetje de geur van een afscheidnemend blogger verspreidde. Toen ik dat stukje opnieuw las, begreep ik die indruk. Kort daarvoor gaf een andere goede kameraad mee dat hij het gevoel had minder vaak iets van mij te zien passeren. Het klopt dat het op mijn blog wat ‘stiller’ is maar de vingers zijn zeker niet uitgetokkeld. Achter de schermen ben ik met een paar projecten in de weer. En ja, die spelen zich in de context van werkelijke ademruimte af. Over één daarvan licht ik graag een tipje van de sluier. Want ik heb er jullie gedachte voor nodig. Het heeft te maken met een andere soort schrijverij waarmee ik – jawel – al tientallen jaren naar mezelf en de wereld kijk.

Het zijn de kleine stukjes die ik ‘flarden’ noem en waarvan ik er in Wake-up Call, Gebeten door het Leven en ook op mijn blog heel af en toe eentje gedeeld heb. Als ferme blik in de spiegel naar de ooit jongere en nu wat oudere versie van mezelf ben ik diep in de verzamelschuif gedoken om vast te stellen dat het er meer dan 100 zijn. Het was zowel confronterend als hartverwarmend om opnieuw te voelen wat bepaalde gebeurtenissen met me deden en met welke hoogsensitieve lens – al bestond dat begrip toen nog niet – ik naar mezelf en mijn biotoop keek. Zoals deze, van pakweg 25 jaar geleden:

Dorst

schuchtere Jonathan
voorzichtige pasjes
als bang zwart schaap
tussen starende wolvenogen
wachtend op misstap
klaar om te verscheuren

krokodillen in uitdrogende poel
hongerig wachtend
iedereen heeft water nodig
ik heb dorst
wil wel
maar durf niet

bekeken en gevolgd
zweet breekt uit
angst voor anderen
dichtgeklapt
terug in schelp
veilig

Eind dit jaar word ik vijftig. Olala… Misschien is dat het moment om er iets mee te doen. En daarvoor zou ik graag even in jouw hoofd kijken. Hieronder staat een link naar een anonieme poll, die je op één minuut ingevuld hebt. Je mag je uitgebreidere gevoel ook delen als reactie onder dit blogstukje. Als je liever niet hebt dat anderen die reactie lezen, zet het erbij en dan zorg ik daarvoor. Op voorhand een zachte dankjewel.

Link naar poll: https://nl.surveymonkey.com/r/6FF83QX

2 reacties op “Schrijverij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.