Sterrenstof

Origineel, prequel, sequel, a long time ago, in a galaxy far away of ergens tussenin waar tijd niet bestaat. Eerder dit jaar verscheen de volledige reeks van Star Wars nog eens de revue. Het viel me daarbij onder andere op dat de speciale effecten van de episodes uit de jaren ’70 van het vorige millennium nu op zijn zachtst gezegd minder spectaculair ogen. Onze jongens moesten er zelfs om gniffelen. Ik legde een aantal beelden vast met technologie die we in de tijd van toen onmogelijk achtten. Vooral voor de quotes… Er is heel wat veranderd. En ook veel hetzelfde gebleven. Bijvoorbeeld de wijsheden doorheen het verhaal dat vermoedelijk nooit stopt en waarvan we het begin misschien nog moeten ontdekken.

“Elk nieuw begin komt van het einde van een ander begin.” – Seneca

De makers zijn er in ieder geval in geslaagd om een ferme scheut mindfulness in de eeuwige strijd tussen licht en donker te verweven. Voor sommigen zijn het ongetwijfeld tegeltjeswijsheden van 13 in een dozijn. Voor anderen een kleine opfrissing van wat ze vermoedelijk weten in eenvoudige oneliners, zonder het de dag van vandaag die morgen alweer gisteren is toe te passen in de complexe – of is dat perceptie? – realiteit.

Daarom 13 beelden. Met wat sterrenstof tot nadenken of om even bij stil te staan. En… may the mindforceness be with you:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.