Stel je geluk niet uit

Wat is geluk? In ieder geval geen exacte wetenschap. Want dan zou de lotto winnen bijzonder makkelijk zijn. Je vult hem gewoon 8.145.060 keer in en prijs. Of je je investering terugverdient, is een ander paar mouwen. Wij mensen zijn kampioenen in het investeren in geluk voor later en zien nu af voor ooit eens. Pijn in ruil voor wat we van de toekomst verwachten. We moeten blijkbaar nu onze hemel op aarde verdienen.

Hoeveel mensen ken je in jouw omgeving of familie die hun hele leven lang keihard gewerkt hebben of hun emotionele behoeftes verwaarloosd hebben met het plan te beginnen leven vanaf hun pensioen? Hun verstand was bezig met vroeger en later terwijl hun hart eigenlijk stilstond. Hoe lang hebben die mensen vanaf hun pensioen gemiddeld hun hartje nog kunnen ophalen?

Herinner je gisteren, droom van morgen maar leef vandaag. Want in het verleden en de toekomst kan je niet zijn. Doe nu wat je leuk vindt en wat goed voelt. Dus minder ratio en meer gevoel. Jouw hart weet wat jou gelukkig maakt.

“If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” (Steve Jobs)

We denken dat de we gelukkiger worden omdat onze levensomstandigheden verbeteren, terwijl die volgens wetenschappelijk onderzoek slechts voor 10% aan ons geluk bijdragen. 40% zit in onze genen en de rest wordt door onze keuzes bepaald. Durf vandaag kiezen om morgen gelukkig te zijn. Want vandaag is morgen gisteren.

Eén gedachte over “Stel je geluk niet uit

  1. je kan in het leven niet altijd kiezen voor jezelf maar, wanneer ben je gelukkig als je weet, dat er altijd mensen zullen zijn die het beter hebben maar ook heel veel die het slechter hebben wees dan gelukkig x-ke moeke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.