Geslachtloos

Hoogsensitieve mannen bereiken via een vrouwenblad? Ik dacht het wel. En Libelle ook. Een dikke merci. Aangezien ik heel wat mooie reacties kreeg – zowel van vrouwen als mannen – en er op sociale media flink gedeeld en leuk gevonden werd, gooi ik bij deze zomerse temperaturen graag een stukje op mijn blog, voor wie het via de andere kanalen gemist heeft. Want hoogsensitiviteit kent geen geslacht. Het is voor mij net als de kleur van je haar of ogen gewoon één van de eigenschappen die je maken tot de mooie persoon die je bent.

Uit interview Libelle:
“Mijn jonge jaren kan ik me nog zo voor de geest halen. Hoe ik huilde bij muziek of een tv-uitzending, hoe ik gefascineerd kon zijn door de natuur en me schuldig kon voelen over al het leed in de wereld. En hoe ik bijvoorbeeld veel en graag voetbalde, maar vreselijk opzag tegen de tijd in de kantine. Al die prikkels, al die mensen! Dat kwam bij mij extra binnen. Liefst van al ging ik snel naar huis, naar mijn cocon. Ik wilde er wel bij horen, maar voelde me een buitenbeentje. Ik was bang dat mensen zouden denken dat ik een te hoge dunk had van mezelf om met hen om te gaan. Terwijl hoogsensitieve mensen zich net vaak niet goed genoeg voelen om er bij te horen. Velen gedragen zich dan als een kameleon, ze passen zich extreem aan om toch hun plekje te vinden. Maar dan raak je mijlenver verwijderd van wie je echt bent. (…) Mijn schrijfsels durfde ik maar met mondjesmaat te publiceren, maar dan dacht ik aan het moment dat ik mijn broer ooit een gedichtenbundel had laten lezen met sprokkels uit mijn jeugd en dat hij zei: ‘Ik heb het gevoel dat ik je nu pas echt heb leren kennen.’”

De volledige tekst lees je hier.

Kijk elkaar recht in de ogen en durf kwetsbaar te zijn. Want we zijn het allemaal op één of andere manier of kennen iemand die op een bepaald moment #metoovulnerable onderschrijft. Daarom nog iets uit een misschien onverwachte hoek: deze zachte metal-boodschap die via een connectie vanop Graspop tot bij mij waaide. Ze gaat over verslaving en depressie maar ik trek ze graag door naar alle vormen van kwetsbaarheid: your are not alone.

Eén gedachte over “Geslachtloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.