Wachtkamer

‘Vertragen, hoe doe je dat?’ Dat is de titel van aflevering 3 in een reeks van Samana TV, waaraan ik met veel graagte meegewerkt heb. “Vertragen om te versnellen, want rust en stilte geven energie en focus om de uitdagingen in je leven beter aan te kunnen”. Met die woorden opent gastvrouw Karolien Debecker de uitzending waarin een aantal gesprekspartners hun ingrediënten voor slow cooking van innerlijke rust delen. Je kunt de uitzending hier op je gemak bekijken:

Meer dan bevestigen wat anderen zeggen en herhalen wat ik tijdens de aangename babbel aanhaal, heb ik eigenlijk niet te vertellen, nu 2021 richting zijn einde glijdt. Behalve mijn oprechte wens voor jouw 2022, dat je ontdekt hoe grensverleggend niet altijd harder en verder hoeft te zijn. Dat je versnelt met vertragen. Met andere woorden niet wacht om op een rijtje te zetten wat je echt belangrijk vindt. Wat jou gelukkig maakt en wat je er vanaf nu aan kunt doen om dat te realiseren. Leg jezelf niet te veel druk op. Wees mild als die zachte banden op kasseien. Verwacht niet meteen te grote stappen. Want één klein stapje leidt tot de volgende wanneer je jezelf en de tijd die werkelijke ademruimte geeft. Pluk de dag. Pluk jezelf. Pluk.

Mijn laatste gedachteflard voor dit jaar:

W∞kamer

veel verlangen
minder tijd

dromen verbangen
in wachtkamer naar altijd

vol illusies gevangen
verdronken in spijt

wacht niet
tot willen verdampt

wacht niet
tot hoop verarmt

wacht niet
tot onmacht verlamt

wacht niet
tot dood omarmt

ooit
wordt nooit

kies nu

Eén gedachte over “Wachtkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.