Vleesbrood

Het is één van de gerechten waarvoor onze jongens nog lange tijd naar huis zullen komen: vleesbrood in de oven, extra op smaak gebracht met ui en look. De volgende keer dat ik de ingrediënten door elkaar kneed, zullen mijn gedachten net als nu bij de eeuwige legende Meat Loaf zijn. Hij verruilt vandaag onze wereld voor zijn paradise. Ik weet niet of dat by the dashboard light zal zijn. Dat is het bekendste maar voor mij niet meest beklijvende wat Marvin Lee Aday – zijn echte naam – op ons losgelaten heeft. Al geef ik meteen toe dat nummer ooit als jonge snaak op vakantie tijdens een playbackshow opgevoerd te hebben. Compleet met kussen onder een veel te groot hemd en een halve plastic bal met bruine en zwarte wol doorheen genaaid.

Uiteraard zal dat krachtige nummer zijn lijflied blijven. Ik onthoud vooral de kwetsbaarheid van de ballads waarin zijn unieke stem mede dankzij lyrische letterreeksen met een onbeschrijfbare ingehouden dreiging zachtjes landt en net daardoor zo stevig binnenkomt. For Crying Out Loud is voor mij één van de mooiste odes aan de liefde ooit, niet in het minst door het geflirt tussen de ingetogenheid waarmee hij het nummer via I was lost till you were found inzet en de kracht waarmee hij verder zijn liefde uitschreeuwt. De meest memorabele versie is niet diegene die het zuiverst gezongen is. En misschien wel net daarom. Ik sloot er in 2019 een blogstukje rond angst mee af, dat ik hieronder als eerbetoon graag opnieuw deel. Het was meteen ook een pleidooi voor de Perfecte Imperfectie, kwetsbaarheid en authenticiteit. Drie ingrediënten die van de live versie afdruipen als het sap uit ons huisgemaakt vleesbrood als je er zachtjes op duwt.

Klik hier om dat blogstukje te lezen en ‘For Crying Out Loud’ te voelen. De video staat helemaal onderaan de tekst.

#ripmeatloaf

3 reacties op “Vleesbrood

  1. Als ik meat loaf hoor denk ik aan de periode aan de van geertstraat , mijn eerste jaar in België , op kot . Ik wist dan wanneer je er was want dan galmde die door de gang 😊 Dat cassetje die jij voor mij opnam zou nog ergens op zolder moeten liggen want ik weet zeker dat ik die nog heb

    Geliked door 1 persoon

  2. ik herinner mij dat jij mij ooit meenam naar zijn optreden, kweet niet meer waar maar, onvergetelijk, ik stond zo dicht bij het podium dat ik zijn zweetdruppels voelde en helemaal uit de bol kon gaan op zijn muziek enne, niks is zo lekker als MEAT LOAF x-ke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.