Herinneringen

Chemin du Petit Plan – Chemin sans Issue. Dat stond er op het bordje dat we ooit in het Zuid-Franse Lourmarin tegenkwamen. De weg van het kleine plan loopt dood. En wat dan met dat grote plan in ons leven? Ik schreef er ooit een langer stukje over, rond de vraag of alles in ons leven al dan niet voorbestemd is, op toeval rust of uit onszelf ontspruit.

Een paar maanden na mijn 50e verjaardag dacht ik er even aan terug. Wat zou het ronde bord betekenen over het maken van plannen vanaf je 50e? Nu ik richting een leeftijd schuif dat ik regelmatiger dan in de jongere jaren slecht nieuws hoor van of over wie ik graag heb, haalt ‘we doen dat gewoon’ het meer dan vroeger van twijfel. Om nieuwe herinneringen te creëren. 

Het blogje van toen lees je hier.

Eén gedachte over “Herinneringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.