Nieuw boek: Gebeten door het Leven

Eind 2014 ging bij mij het licht uit. Er is sinds die bewuste 25e november heel veel gebeurd. Mijn mess werd een message via het boek Wake-up Call, deze blog en een hele reeks publicaties, lezingen en deelshops. Ik ben iedereen daar zo onbeschrijflijk dankbaar voor. Daarom lijkt dit voor mij het ideale moment om mijn tweede boek op de wereld los te laten: Gebeten door het Leven.

Vanwaar die titel? Ook in de scheurtjes van het leven schuilen betekenis en hoop. Je vindt er zelfs kleine gelukjes. Door stil te staan bij hoe het leven mij van dag tot dag ont-moet sinds ik mezelf tegenkwam, heb ik mijn kruissnelheid gevonden. De littekens waarmee het leven mij door een ferme identiteitscrisis getekend heeft, werden een weg naar zin en kregen steeds meer zin in die weg. Ze hebben zichtbaar het woord goesting op mijn hoogsensitieve slakkenschelp getatoeëerd, terwijl ik meer dan ooit mijn voelsprieten uitstrek en bewust ademend door het leven glijd. Meer vanuit mijn buik en hart, minder verstandelijk lamgelegd en door twijfel verscheurd. Leven als creatief woorden breien en de inspiratie volop toelaten, waarbij ik aan het begin lang niet altijd weet waar ik mezelf naartoe schrijf. Alsof ik vol overtuiging op de onderste trede van een onzichtbare wenteltrap sta. Terwijl ik vroeger pas een eerste stap overwoog wanneer ik meer dan zeker wist waar ik zou uitkomen en dat elke trede minstens twee keer mijn gewicht zou kunnen dragen. Vertrouwen in mezelf en de flow. Nu. Eindelijk opnieuw echt gebeten door het leven.

Door die scheurtjes en vooral het licht er doorheen te delen, wil ik anderen een plekje bieden om tot rust te komen en goed om zich heen te kijken. Hen zacht bij de arm nemen om zichzelf te (her)ontdekken en uit hun schelp te komen: bewust ademen, werkelijk zijn, ademruimte geven en krijgen, om echt te bestaan. Door mezelf te (her)creëren en mijn tuinvrees te overwinnen krijg ik het voorrecht om anderen te inspireren en mee te (her)creëren. Zij zijn voor mij de katalysator van wat ik wil betekenen: een spiegel voor meer bewust zelfbesef. Waardoor we samen anders naar onszelf kijken dan voorheen. Via gedeelde kleine gelukjes in co-creatie naar het grotere, collectieve geluk. In een samen-leving waar respect, waardering en vertrouwen tussen mensen vanzelfsprekend zijn. Een wereld waar plaats is voor authenticiteit en kwetsbaarheid als ingrediënten voor oprechte verbondenheid.

Daarom verzamel ik in Gebeten door het Leven korte gedachtekronkels naar aanleiding van gebeurtenissen, beelden, woorden of mensen die mijn pad kruisen. Want als je goed kijkt, zie je het uitzonderlijke in het vanzelfsprekende. Overgoten met een fluisterend sausje vol mindfulness. Want volgens mij mogen we in de spurtende maatschappij gerust de tijd en ademruimte – ook letterlijk – nemen om te vertragen, stil te staan en afstand te nemen van de continue ratrace, ook die in ons hoofd: aandacht, inzicht, aanvaarden en loslaten, zonder op te geven. En nu zijn. Dat is duurzamer dan je enkel over gisteren en morgen zorgen te maken en zo vandaag aan je voorbij te zien gaan. Ik nodig je uit om er op jouw tempo van te proeven, wanneer je jezelf even wilt unpluggen, worstelt met burn-out of wat op zoek bent naar je (hoogsensitieve) zelf. Of als je iemand in die situatie kent, om hem of haar beter te begrijpen en inzichten aan te reiken.

Klik hier voor het e-book of de paperback.

7 reacties op “Nieuw boek: Gebeten door het Leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.